Att anordna en dagkonferens är ett mycket bra och prisvärt alternativ om man bara vill byta miljö för en dag och få möjligheten att mötas utanför kontorets väggar. Stockholm lämpar sig utmärkt för detta ändamål, dels för att staden är lätt att nå via flyg, bil eller tåg, och dels för att det finns ett mycket stort utbud av konferensanläggningar som ordnar allt ni behöver för en riktigt lyckad dagkonferens.

Tiden ni avsätter behöver inte motsvara mer än en normal arbetsdag och ni slipper då dessutom kostnad för övernattning på hotell. Miljöombytet i sig resulterar ofta i ökad kreativitet och den begränsade tiden behöver inte alls vara av ondo utan kan tvärtom bidra till ett mer effektivt sätt att mötas och utbyta erfarenheter än vanligt. Se till att ha en färdig agenda med tydliga punkter och avsätt tid för raster och bensträckare. En heldag kan kännas väldigt intensiv varför man vinner mycket på att ha flera kortare pauser under dagen.

Gott om konferensanläggningar med närhet till sjö & hav
Det finns många vackra lokaler och miljöer i centrala Stockholm, liksom i dess ytterkanter. Lidingö har många vackra herrgårdar och är den delen av Stockholm med flest konferensanläggningar. Det finns givetvis många alternativ i innerstaden också, många med vacker utsikt över Mälaren. På just Lidingö hittar man mötespärlan Högberga Gård med sin vy utöver Stockholms inlopp är en unik miljö som gjord för möten.

Alla konferensanläggningar erbjuder färdiga måltidspaket bestående av till exempel frukostfika, lunch och eftermiddagsfika och middag. Om ni har deltagare som inte bor i staden och som planerar att resa hem kan man utesluta middagen. Detta gör att ni ändå får en fullgod konferens den aktuella dagen.

Något som brukar vara mycket uppskattat är att anordna ett trivsamt mingel efter dagens sista punkt med ett glas vin och lite tilltugg. Ni får då möjligheten att samlas för en trivsam och givande stund som en avslutning på en intensiv dag och kan diskutera sådant som ni gått igenom under konferensen och samtidigt slappna av med ett glas vin innan det är dags för hemresa.

Om ni vet med er att många vill stanna kvar ett par dagar och ”göra stan” kan det vara lämpligt att lägga dagkonferensen i anslutning till en helg. På så sätt kan de som vill stanna enkelt ta in på hotell och få ut lite extra av sin vistelse i huvudstaden.

Kommentera