En personlig favorit för mig är den klassiska cocktailen Negroni. Kombinationen av beska och sötma gör den perfekt under sommaren.

2 cl gin

2 cl Campari

2 cl söt vermouth

Apelsinzest

Rör alla ingredienser förutom apelsinzesten i ett glas med is. Kläm sedan ur oljorna från zesten ner i drinken och stoppa ner den i glaset.

Vi har under våren lagrat Jameson’s whiskey med jordgubbar för att få fram en jordgubbswhiskey. Den använder vi i en drink som blir ett mellanting mellan en Mojito och en Mint Julep, fantastiskt härlig inför sommarens soliga dagar runt en swimming pool.

5 cl jordgubbsinfuserad Jameson

5 st limeklyftor

3 cl sockerlag

8-10 myntablad

Sodavatten

Muddla limeklyftorna i ett highballglas så att all juice frigörs ur frukten. Klappa myntan mellan händerna för att frigöra oljorna i bladen, och stoppa sedan ner bladen i glaset. Tillsätt jordgubbswhiskeyn och sockerlagen, fyll glaset med is och toppa med sodavatten.

Rör sedan om i glaset så att ingredienserna blandas ordentligt.

Njut!

Jag är nyss hemkommen från Italien, där det dricks mycket limoncello. Limoncello är en söt italiensk citronlikör som jag har upptäckt gör sig väldigt bra med tonic.

5 cl limoncello

5 st myntablad

1 st citronskiva

Tonic

Häll limoncello i ett valfritt glas och tillsätt myntan och citronen. Rör om en aning och tillsätt sedan tonic efter smak.

Avnjuts bäst i ett soligt Italien men fungerar även utmärkt under den svenska sommaren.

Kommentera